Kiemelt cserépkályha ajánlat

Kiemelt ajánlat!

Hagyományos cserépkályha új magyar kályhacsempéből, cserépkályha ára építéssel

1 200 000 Ft*

komplett cserépkályha
kiemelt ajánlat cserepkalyha

Akciós cserépkályha referenciák

  • Az ár tartalmazza:
    • 4×2,5×7-es (kb. 91x57x205 cm) új kályhacsempéből készült kályhát a segédanyagokat (új samott, új tégla, bontott cserép, új rugalmas fugázó anyagok, stb.),
    • 1 db kályhaajtót,
    • az építést,
    •  Budapest 10 km-es körzetén belüli szállítást ill. közlekedést, mivel a kályha építése kb. 3 napot vesz igénybe. (A 10 km-en kívüli építés esetén plusz 200 Ft/km díjat számítunk fel.)
  • A fenti paraméterektől eltérő igényeket csak külön költség felszámításáért tudjuk teljesíteni (pl. szélesebb vagy mélyebb kályha, nagyobb, üveges kályhaajtót vagy hamuajtó).
Cserépkályha fűtési jellemzői
  • Magyarországon a legelterjedtebb kályhatípus, mivel ennek az un. zsákkályhának legjobbak a fűtési paraméterei.
  • A cserépkályha fűtőfelülete 90 csempe, amely 90-150 légköbmétert tud kifűteni a ház hőszigetelésétől függően. Akár két szoba közé is beépíthető.
Rostély nélküli fatüzelésű cserépkályha fűtése**

“c) Rostély nélküli fatüzelésű cserépkályha fűtése

Rostély nélküli, fatüzelésű cserépkályha fűtésére legalkalmasabb a 33 cm hosszú, 8-10 cm átmérőjű száraz hasított tüzelőfa. A fatüzelésű cserép-kályha tűzterébe – a külső levegő hőmérsékletétől és a kályha nagyságától füg­gően – 8-15 kg tűzifát állítva körberakjuk oly módon, hogy a tűztér közepén egy kb. 16 x 16 cm szabad terület maradjon. Itt puhafából máglyát rakunk, és az aláhelyezett papirossal meggyújtjuk. A szikrafogó ajtót behajtjuk, hogy a hirtelen desztillálódó fa gázai kellő levegővel keveredve elégjenek. Midőn a tűzifa már erős lánggal ég, ajánlatos a felállított égő hasábokat a máglya fö­lött kúpszerűen egymásra borítani, hogy az égés minél gyorsabb és erősebb legyen. Amint a lángolás megszűnt és már csak a faszén izzik, a kályha aj­taját légmentesen le kell zárni. A kályha ajtaját a teljes kilángolás előtt le­zárni nem szabad, mert ekkor a desztillációs gázok nem éghetnek el, mele­get nem adhatnak, de a keletkezett fakátránygőz elpiszkítja, elbűzösíti a kály­hát, a fűtésben különböző zavarokat és kellemetlenségeket okozhat.”

A tüzelőfa elégése után megmaradó fahamut hetente el kell távo­lítani.

Kályhacsempe bemutatása

Kályhacsempét az ország egyik legjobb minőségű csempéjét gyártó cég gyártja (Költőcsempe-Kályhacsempegyár).

A kiemelt akciónkban a Nádasd kollekciót ajánljuk. A csempe mérete 22,5×25,5, vastagsága 4,5 cm.

A kályhacsempét színminta alapján kell kiválasztani, mivel a látványtervek ill. a csempe fényképeknél is vannak árnyalatnyi különbségeit.

Kályhacsempe színei

*Br=nettó (alanyi áfamentes)

**Szotyoli Lászlóné – Bán János Cserépkályhás szakmai ismeretek, 2. átdolgozott kiadás 201. oldal